Tunnevyöhyke-
terapia

Tunnevyöhyketerapia

Tunnevyöhyketerapia on hoitomuoto, jossa huomioidaan kehon, tunteiden, ajatusten ja kokemusten kokonaisuus. Kehohoidon lisäksi keskustellaan elämäntilanteesta ja elämänkaaren tapahtumista. Hoidon keskiössä on kehon tunnemuisti, joka kulkee 18 vuoden rytmissä (elämänkaari).

Tunnevyöhyketerapiassa edetään yksilöllisesti asiakkaan tarpeita kuunnellen. Hellävaraisesti kehoa hoitamalla päästä varpaisiin avataan sekä fyysisiä että psyykkisiä tukostiloja, jotka voivat aiheuttaa oireita. Hoidon tavoitteena on oivaltaa oireiden laukaisevat syyt, joka on avain itsetuntemukseen, hyvinvointiin ja myönteiseen muutokseen.

Tunnevyöhyketerapiassa on vaikutteita perinteisestä vyöhyketerapiasta, jossa kehon osat heijastuvat jalkapohjiin, kämmeniin ja korviin. Kehon ja tunne-elämän tukokset kertyvät näiden heijasteiden lisäksi tunnevyöhyketerapiassa tärkeille, kehossa pystysuunnassa kulkeville vyöhykeradoille sekä elämänkaaren kulkua heijastaville toimintatasoille.

Tunnevyöhyketerapiassa hoidetaan erilaisia äkillisiä sekä pitkäikäisiä vaivoja ja sairauksia, kuten stressi, migreeni, hormonaaliset ongelmat, aineenvaihdunnan häiriöt, jännitys- ja kiputilat, selkäongelmat, unettomuus, pelot, ahdistus, tulehduskierteet ja koliikkioireet.